Inregistrare

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare

CONDITII GENERALE

"Termenii si conditii de utilizare" actuale reglementeaza relatiile dintre "Superstore BG" (proprietar al www.abubu.eu) si utilizatorii paginilor electronice (Internet) si serviciilor situatuate pe domeniul abubu.eu (denumit in continuare "Site-ul"). "Superstore BG" SRL este o companie inregistrata in conformitate cu dreptul comercial al Republicii Bulgaria, cu sediul in or. Varna, bul. "Tsonyo Todorov" 28 si UIC 201 829 479, telefon +359 894 682 285, e-mail info@abubu.eu

www.abubu.eu e un magazin on-line de vanzare de haine pentru copii si accesorii. Orice utilizator al site-ului www.abubu.eu se considera ca a acceptat si este de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare.

Toate preturile prezentate pe site sunt inclusive de TVA. Pretul produselor nu includ livrarea la adresa clientului. Livrarea se plateste suplimentar, pentru informatii detaliate, va rugam consultati aici  

Pentru a cumpara de pe site este recomandat (dar nu obligatoriu) sa aveti inregistrare. Inregistrarea este gratuita, iar utilizatorii inregistrati au posibilitatea de a beneficia de toate serviciile din magazin, inclusiv programul de fidelizare.

Inregistrandu-se fiecare utilizator este de acord sa primeasca email-uri promotionale de la abubu.eu care au ca scop: promovarea unui produs sau serviciu, reaminti utilizatorului de a cumpara un produs pe care la vizionat,  oferi oferte speciale si altele. In mod optional, utilizatorul se poate dezabona de la acest serviciu prin apasarea pe link-ul specificat "unsubscribe", la sfarsitul e-mailului primit de la abubu.eu sau scriind la info@abubu.eu. In afara de inregistrare, fiecare utilizator se poate abona la buletinul informativ abubu.eu, prin care Superstore BG trimite tuturor abonatilor informatii periodice privind promotiile curente, produse noi si servicii. Dezabonarea de la buletinul informativ se face din profilul de client, la dorinta personala. Anumite servicii nu sunt disponibile pentru utilizatorii neinregistrati. Pentru a face o inregistrare valida este necesar sa introduceti numele, prenumele si adresa de e-mail, precum si sa selectati o parola.  Superstore BG nu ofera si nu va furniza date cu caracter personal ale clientilor catre terte parti pentru publicitate, oferte promotionale sau orice alte scopuri si orice motiv, cu exceptia cazurilor cerute de autoritatile in conformitate cu legislatia Republicii Bulgaria.

Comanda

Fiecare client, ce a facut o comanda valabila pe www.abubu.eu, va primi automat confirmarea comenzii pe adresa de e-mail inregistrata. Aceasta e-mail confirma primirea comenzii de catre Superstore BG, dupa care urmeaza procesul de selectare si trimitere a articolelor. Fiecare client va fi notificat prin e-mail cand comanda va fi trimisa. Se trimit numai comenzile care include toate articolele comandate de client. In caz ca lipsesc careva produse, clientul va fi contactat telefonic de catre un reprezentant al Superstore BG pentru clarificarea comenzii.

Abia atunci comanda este trimisa catre client. In caz ca comanda nu poate efectuata din cauza unor probleme tehnice, stoc epuizat sau altele, Superstore BG are dreptul sa refuze ordinul, informand clientul prin e-mail. Daca a fost efectuata plata preventiv pentru produsele comandate si comanda nu poate fi efectuata, suma va fi restituita integral Clientului in termen de 5 zile lucratoare de la refuzul comenzii. Contractul de vanzare-cumparare de la distanta dintre Client si Superstore BG (Vanzatorul) se considera incheiat in momentul primirii notificarii de catre client prin e-mail precum ca ordinul a fost trimis la el.

Toate pachetele sunt trimise prin firma de curierat rapid SPEEDY. In acord cu conditiile de livrare a firmei de curierat rapid SPEEDY in Romania, firma se angajeaza sa livreze comanda in termen de 1-4 zile lucratoare, dupa data primirii coletului de la Superstore BG.

Plata

Fiecare client este poate plati produsele comandate in avans (prin card de credit/card de debit) sau la destinatie (firmei de curierat). Clientul alege modalitatea de plata si este de acord sa plateasca in modul ales.   

Returnarea produselor

Fiecare client care cumpara produse de la magazinul on-line abubu.eu, are dreptul sa returneze produsele fara a fi nevoie sa dea un motiv pentru aceasta, in termen de 14 zile de la primire, si numai in cazul in care sunt indeplinite urmatoarele conditii:

- Este pastrat aspectul commercial initial al produselor - haina nu este purtata, spalata, calcata, rupta sau tratata in nici un fel

- Sunt pastrate toate etichetele, accesoriile (daca este cazul), ambalajul (daca exista unul)

- Este pastrat bonul de casa care trebuie returnat impreuna cu produsele

- Costurile de transport pentru returnarea produselor sunt suportate integral de catre client

In conditiile de mai sus, fiecare client care a returnat marfurile cumparate de la www.abubu.eu va primi inapoi intreaga suma platita prin transfer bancar in termen de 5 zile de la primirea produselor inapoi in depozitul Superstore BG. In caz de nerespectare a conditiilor de mai sus, Superstore BG isi rezerva dreptul de a returna bunurile catre client, fara preaviz. Pentru detalii, va rugam sa consultati Conditii de returnare si schimb a marfurilor.

Inlocuirea marfurilor

Fiecare client care cumpara bunuri de la magazinul online www.abubu.eu poate solicita inlocuirea unui produs cu altul. In acest scop, este necesar de facut o noua comanda prin intermediul site-ului,  mentionand in oricare dintre campuri "schimb". O data ce disponibilitatea noilor produse este confirmata de abubu.eu,  clientul poate returna produsul, care vrea sa inlocuiasca inapoi la depozitul Superstore BG. Odata ce produsul este primit de catre Superstore BG, va fi verificat aspectul comercial al produsului si sa nu aiba urme de utilizare. In cazul in care sunt indeplinite aceste conditii, clientului i este trimite noul produs ales. In toate cazurile de inlocuire a produselor,  costurile de transport in ambele directii (client-SuperstoreBG si Superstore BG-client) sunt suportate de catre client. Pentru detalii, va rugam sa consultati Conditii de returnare si schimb a marfurilor.

Reclamatii

Fiecare client care cumpara produse de la www.abubu.eu are dreptul la o reclamatie in termen de 14 - zile de la primire si, in cazul: nerespectarii modelului comandat, necorespunderea marimii produsului sau in caz de defect al produsului. In caz de reclamatie, clientul poate solicita o schimbare de bunuri, reducere sau rambursarea completa a sumei platite. Dupa confirmarea cererii, costurile de transport pentru returnare sau schimbare a hainelor sunt suportate de Superstore BG. Toate sumele sunt rambursate prin transfer bancar.

Informatiile publicate pe site, inclusiv imagini si text, sunt detinute de "Superstore BG". Este strict interzis copierea unor imagini, piese de imagini si/sau text, plasarea lor pe alte site-uri si magazine online fara acordul scris al unui reprezentant al companiei sau fara plasarea textului care indica locul de unde este luata imaginea/text (de exemplu: Sursa: Magazin online de haine pentru copii www.abubu.eu).

"Superstore BG" isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile de utilizare in orice moment, fara notificare prealabila,  modificarile vor fi postate pe aceasta pagina.

Va dorim cumparaturi placute!

Защита на личните данни

Дружеството СУПЕРСТОР БГ ООД ,регистрирано в Областен съд в гр. Варна е дружеството, което управлява електронния магазин www.abubu.bg, декларира, че всички лични данни (по-нататък също „данни“) се считат за строго поверителни и за тях се спазват всички приложими законови разпоредби в областта на защитата на личните данни.

Безопасността на вашите лични данни е наш приоритет. Затова обръщаме необходимото внимание на личните данни и тяхната защита и бихме искали да ви информираме за това, какви ваши лични данни събираме и по какъв начин ги ползваме след това.

 

1.   Лични данни и тяхната обработка

1.1.  Категории на личните данни

Събираме различни данни в зависимост от това, какви наши услуги използвате.

Ако купувате при нас, ние събираме:

 • Име и данни за контакт. Име и фамилия, имейл адрес, пощенски адрес, адрес за фактуриране, телефонен номер
 • Данни, произтичащи от действащия договор – закупени продукти, потребителски сегмент, обем на предоставените услуги

 

Ако сте регистриран потребител в www.abubu.bg, събираме:

 • Име и данни за контакт. Име и фамилия, имейл адрес, пощенски адрес, адрес за фактуриране, телефонен номер
 • Данни за регистриран вход. Входни имена и пароли. Нямаме достъп към действителната парола.

 

Ако получавате маркетингови съобщения от нас, ние събираме:

 • Име и данни за контакт – имейл адрес и име.

 

1.2.  Цели за обработката на личните данни:

 • Предоставяне на услуги и тяхното подобряване. Ние обработваме вашите лични данни, за да осигурим предлаганите услуги и да ги подобряваме с цел вашето удовлетворение. Конкретно тук са включени:
 • Обработка на поръчки за стоки или услуги, направени независимо дали от нашата интернет страница или по телефона.
 • Грижа за клиента. За осигуряване обслужване на клиентите и елиминиране на възможни проблеми при изпълнение на договора за продажба, ние обработваме вашите лични данни на основание необходимото изпълнение на тези договори.
 • Комуникация. Събраните данни използваме с цел общуването с вас и неговото индивидуално адаптиране. Можем да се свържем с вас по телефона, чрез електронна поща или под друга форма, за да ви припомним, че имате стока в онлайн кошницата, да ви помогнем със завършването на вашата поръчка, да ви информираме за актуалното състояние на вашата молба, поръчка или рекламация или за да получим от Вас друга информация за .Ако купувате при нас, но не сте регистриран потребител, обработваме тези данни поради законен интерес, който представлява законен интерес на дружество СУПЕРСТОР БГ ООД, както е описано по-горе.
 • Подобряване на услугите. Използваме данните за непрекъснато подобряване на нашите услуги и система, включително създаване на нови функции, и едновременнос цел да направим информативни решения, използвайки обобщен анализ и бизнес проучване, всичко това на основание  нашия законен интерес произтичащ от свободата на бизнеса и състоящ се в необходимостта за подобряване на предоставяните услуги с цел успех при икономическата конкуренция. За да осигурим достатъчна защита на вашите права и интереси, ние ползваме с цел подобряване, личните данни в анонимна форма.
 • Защита, безопасност и решаване на спорове.  Можем да обработваме данните поради законен интерес, който се състои в осигуряване на защита и безопасност на нашите системи и нашите клиенти, за откриване и предотвратяване на измами, разрешаване на спорове и прилагане на нашите споразумения на основание законен интерес.

 

 • Маркетингови предложения.
 • Информационен бюлетин в имейла (търговско съобщение)
 • Изпращаме ви търговски съобщения за подобни продукти на тези, които сте закупили.
 • Вие можете винаги да прекратите тези търговски съобщения чрез използване на линка за прекратяване, който ще намерите във всеки имейл.
 • В случай, че прекратите абонамента на търговските съобщения, в последствие ние няма да използваме вашите електронни контакти за тази цел. Ще започнем отново да ги ползваме, ако се регистрирате или изрично го поискате.
 • Маркетинговите предложения, които ви се показват, могат да бъдат избрани въз основа на друга информация, която сме придобили за Вас в течение на времето от контактните данни, от отметките и данните за използваните наши продукти и уеб сайта (бисквитки, IP адрес, данни предоставени от вашия браузър, данни за кликвания, изобразените търговски съобщения, посещавани продукти). Не извършваме пълно автоматизирана обработка, която за вас би имала правни последици.
 • Ако не сте наш клиент, обработваме на основание вашето съгласие.
 • Имате право по всяко време безплатно да направите възражение срещу такава обработка. Данните за контакт са посочени в края на този документ.
 • Обработка на бисквитки от уеб сайта управляван от дружество СУПЕРСТОР БГ ООД
 • В случай, че в своя уеб браузър имате разрешени бисквитки, обработваме записите за поведение от бисквитките, разположени на уеб сайта, управляван от дружество СУПЕРСТОР БГ ООД, с цел осигуряване на по-добро функциониране на уеб сайтa www.abubu.bg  и с цел интернет реклама на www.abubu.bg

 

1.3.  Предоставяне на личните данни на трети страни

Вашите лични данни ще бъдат предоставени на трети лица или посреднически страни само тогава, ако е необходимо в рамките на изпълнение на договора за продажба, въз основа на законен интерес, или ако предварително сте дали съгласие за това.

Такива могат да бъдат:

 • а) компании, издаващи кредитни карти, предоставящи платежни услуги с цел обработка на плащания  на вашата поръчка и изпълнението на договора за продажба
 • б) доставчици, с цел доставка на поръчаните от вас продукти
 • в) на трети страни, напр. законни представители, съдилища с цел събиране на вземания или сключване на различни договори с вас;
 • г) държавни органи (напр. полиция)

Ако третите страни използват данните в рамките на техния законен интерес, администраторът не носи отговорност за тази обработка. Тази обработката се управлява от принципите за обработката на личните данни на съответните компании и личности.

 

2.   Клиентски акаунт и покупка без регистрация

 • a) По ваше желание ние ви откриваме клиентски акаунт, който е защитен с парола. В рамките на клиентския акаунт получавате пряк достъп до своите данни, включително тяхното редактиране и така можете да виждате както своите лични данни за завършени, така и незавършени поръчки и да променяте абонамента за информационния бюлетин. Чрез клиентския акаунт можете също да управлявате своите лични данни и изпращането на информационния бюлетин.
 • б) Ако не желаете да откриете клиентски акаунт за извършена покупка, вие можете също да пазарувате в нашия електронен магазин без регистрация

 

3.   Защита на личните данни и срок на съхраняване

3.1.  Защита на личните данни

 • a) Вашите лични данни се предават към нас в кодиран вид. Ние използваме системата за кодиране SSL (secure socket layer). На нашия сайт и останалите системи ние поддържаме технически и организационни мерки срещу загуба и унищожаване на вашите данни, срещу достъп на неупълномощени лица до вашите данни, тяхното изменение или разпространение.
 • б) Достъпът до вашия клиентски акаунт е възможен само след задаване на вашата лична парола. В този контекст искаме да обърнете внимание, че не трябва да споделяте вашите данни за достъп на трети лица и след завършване на вашата дейност в клиентския акаунт трябва винаги да затворите прозореца на своя уеб браузър, особено тогава, когато ползвате компютъра заедно с други потребители. СУПЕРСТОР БГ ООД не носи отговорност за злоупотреби с използваните пароли, освен ако тази ситуация не е пряко причинена от нас.

 

3.2.  Срок на обработка

Обработка и съхранение на личните данни

 • за време, безусловно необходимо за обезпечаване на всички права и задължения, произтичащи от договора за продажба, т.е. за времето на поръчката и гаранционния срок
 • за времето, през което СУПЕРСТОР БГ ООД като администратор е задължен да ги съхранява според общозадължителните правни наредби. Счетоводните документи, напр. фактури издадени от дружество се архивират в съответствие със закона за период от 10 години от издаването им.

            В останалите случаи времето за обработка се определя от целта за обработка или е зададена от законовите изисквания в областта на защита на личните данни.

4.   Права на субектите, предоставящи данни

 • a) Ако обработваме вашите лични данни, вие можете по всяко време да поискате безплатна информация за обработката на своите лични данни.
 • b) В случай, че считате, че извършваме обработката на личните данни в противоречие със защитата на вашите лични данни и законовите условия за защита на личните данни, можете да изисквате обяснение, да изисквате отстранение на така възникналото състояние, или можете да изисквате извършване на поправка, допълнение, заличаване на личните данни или блокиране на личните данни.
 • c) Също така, вие имате право по всяко време да се обърнете със своя молба към длъжностното лице за защита на личните данни или към Комисията за защита на личните данни.
 • d) По всяко време можете да оттеглите своето съгласие за обработка на личните данни. Ако оттеглите съгласието си за обработка на личните данни, вашите лични данни ще бъдат заличени или заменени с анонимни; това обаче не се отнася за личните данни, които са необходими на СУПЕРСТОР БГ ООД за изпълнение на законови задължения (напр. реализиране на вече направена поръчка) или за защита на собствените законни интереси. Унищожаването на личните данни ще настъпи и в случай, че личните данни не са необходими за поставената цел или съхраняването на вашите данни е недопустимо с други основания, предвидени в закона.

 

5.   Уеб страница

5.1.  Бисквитки

Нашият сайт ползва т.н. бисквитки, за да бъде нашето предложение за вас релевантно, интересно и потребителски удобно. Бисквитките са малки текстови файлове, които са запаметени във вашия компютър, смартфона или друго устройство, което се използва от вашия уеб браузър. Повече информация за бисквитките можете да намерите тук. Бисквитките използваме напр. за:

 • правилното функциониране на кошницата, за да завършите своята поръчка възможно най-лесно
 • запомняне на вашите входни данни, така че не се налага отново да ги въвеждате
 • възможно най-добро приспособяване на нашия сайт към вашите изисквания чрез мониторинг на присъствието, вашето движение по сайта и използваните функции
 • получаване на информации за следене на реклами, защото не можем да ви предлагаме реклама за стока, към която нямате интерес

Някои бисквитки могат да събират информация, която в последствие се използва от трети страни и която напр. пряко поддържа нашите рекламни дейности (т.н. “бисквитки на трета страна“). Например информация за закупените продукти от нашия сайт може да се изобрази от рекламна агенция в рамките на изобразяване и приспособяване на интернет рекламните банери, върху изображението на избраните от вас страници. Не е възможно да бъдете идентифицирани от тези данни.

 

5.2.  Използване на бисквитки

Бисквитките, ползвани на нашия сайт, могат да се разделят на два основни типа. Краткотрайните т.н. „session cookie“ се изтриват веднага след завършване на посещението на нашия сайт. Дълготрайните т.е. „persistent cookie“, остават съхранени във вашето устройство много по-дълго или докато ръчно не ги отстраните (времето за оставане на файловете на бисквитките във вашето устройство зависи от самите бисквитки и настройката на вашия браузър).

Бисквитките също могат да бъдат разделени според тяхната функционалност на:

 • аналитични, които ни помагат да подобрим потребителския комфорт на нашия сайт с това, че разбираме, как потребителите го ползват
 • конверсионни, които ни позволяват анализиране на ефективността на различни канали за продажба
 • tracking (проследяващи), които в комбинация с конверсионните помагат за анализиране на ефективността на различни канали за продажба
 • за повторен маркетинг, които ползваме за персонализиране на съдържанието на рекламите и тяхното правилно насочване
 • сесийни, които са от съществено значение за функционалността на сайта

5.3.  Забраняване на бисквитките

Настройката за използване на файловете на бисквитките е част от вашия интернет браузър. Повечето браузъри автоматично приемат по подразбиране файловете на бисквитките. Файловете на бисквитките могат да бъдат забранени или ограничени във вашия браузър по избрани от вас типове.

Информация за браузърите и за начина на настройка на предпочитанията за файловете на бисквитки можете да намерите на следните уеб страници или друга документация на интернет браузърите:

 

6.   Свържете се с нас

Ако имате някакви въпроси, коментари и запитвания относно тези Принципи, не се колебайте да се свържете с нас на адреса или телефона за връзка.

Длъжностно лице по защита на даннитe: info@abubu.bg

 

банер